Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté odhalili tři pěstírny

Více než šest set rostlin konopí 

     Zásah proti pěstiteli marihuany mají za sebou policisté z Územního odboru Plzeň-venkov. Odhalení pěstírny předcházela dlouhodobá systematická práce kriminalistů. Začátkem března letošního roku vnikli do třech dobře vybavených pěstíren, kde odhalili více než šest set rostlin konopí. Jednačtyřicetiletý muž z jižního Plzeňska měl ve svém domě, v domě své matky  a pronajatém bytě velmi dobře vybavené prostory, kde pěstoval marihuanu.
     V domě na Blovicku zajistili kriminalisté 355 kusů rostlin konopí o vzrůstu 30centimetrů, pět usušených rostlin konopí a třináct plastových kýblů obsahující suché rostlinné vrcholíky. Právě z vrcholíků konopí, jimž se říká palice, se po usušení balí omamné jointy. To ale nebyla jediná úroda, kterou muž pěstoval. Další místem jeho podnikání byl dům a pronajatý byt na Nepomucku. V domě policisté při domovní prohlídce našli 257 kusů rostlin konopí o vzrůstu 35centimetrů. V pronajatém bytě pak padesát čtyři usušených rostlin konopí. Ve třech nemovitostech měl zařízení určené pro indoor pěstování těchto rostlin. Muž dle všeho pěstoval rostliny za účelem prodeje. Hodnota zajištěných rostlin na trhu bude stanovena až podle výsledků odborné expertízy, který bude zkoumat obsah účinné látky THC v odebraných vzorcích. Předběžně odhadnutá cena za tyto sušené rostliny je jeden milion korun.
     Podnikavý zahradník je podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za který mu hrozí pobyt za mřížemi až na pět let.
 
nprap. Ivana Telekešová, DiS.
21. března 2013

vytisknout  e-mailem