Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili distributory drog

ŽĎÁRSKO: Dvěma mužům hrozí desetiletý a jednomu pětiletý trest 

Žďárským kriminalistům se na základě vlastní operativní činnosti podařilo objasnit drogovou kriminalitu, které se zejména na Žďársku dopouštěli tři muži ve věku osmadvacet, jednatřicet a dvaatřicet let. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili marihuanu, pervitin a prostředky sloužící k výrobě drog. Kriminalisté postupně zadrželi všechny tři muže na Žďársku a policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání. Všichni tři mají za sebou trestní minulost.

Osmadvacetiletý muž byl obviněný z toho, že si na různých místech v republice opatřoval pervitin a marihuanu a dále je na území celé Vysočiny prodával nebo poskytoval jako protislužbu. Téměř sedmdesát gramů pervitinu policisté u muže zajistili při jeho zadržení. Muž byl v minulosti dvakrát soudně trestán, a to pro majetkovou trestnou činnost a naposledy začátkem letošního roku v souvislosti s drogovou trestnou činností.

Dvaatřicetiletý muž pervitin a marihuanu prodával zejména na Žďársku. Za období od loňského jara drogy prodal nebo poskytnul zdarma ve více jak sto padesáti případech. Také tento muž byl již v minulosti v souvislosti s drogovou kriminalitou soudně trestaný. Naposledy od soudu odešel s podmíněným trestem na konci roku 2018.

Jednatřicetiletý muž je obviněný z toho, že si zařídil na Žďársku pěstírnu konopí a marihuanu používal pro svoji potřebu a dále ji prodával jiným uživatelům. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili s pěstírnou třiadvacet rostlin konopí a dále téměř sedmdesát gramů sušených rostlin. Obviněný muž byl v minulosti třikrát trestaný, a to také v souvislosti s majetkovou trestnou činností, za což si odpykal podmíněný trest. V roce 2019 mu byl navíc uložen zákaz řízení motorových vozidel.

„Osmadvacetiletý a dvaatřicetiletý muž byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. V případě jednatřicetiletého muže padlo obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

27. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem