Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili distributora drog

HAVLÍČKOBRODSKO: Obviněný muž skončil ve vazbě 

Havlíčkobrodští kriminalisté na základě vlastní operativní činnosti dopadli muže, který distribuoval pervitin, a to i přes to, že byl tento rok za drogovou trestnou činnost odsouzen. Osmadvacetiletý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu a skončil ve vazbě.

Osmadvacetiletého muže kriminalisté zadrželi minulý týden na území města Havlíčkův Brod. Muž byl obviněný z toho, že na konci dubna a na začátku května poskytl v několika případech jiné osobě pervitin, ačkoli byl v letošním roce za drogovou kriminalitu soudně trestaný. V polovině března byl okresním soudem odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, který byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Dále byl obviněný muž v minulosti odsouzený za majetkovou trestnou činnost. Naposledy v roce 2017, kdy mu byl také vyměřený podmíněný trest odnětí svobody.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl osmadvacetiletý muž vzat do vazby.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

15. října 2019

vytisknout  e-mailem