Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalisté odhalili dealera pervitinu a marihuany

LOUNSKO - Z vězení se pravděpodobně jen tak nedostane. 

V minulém týdnu policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 56letého muže z Lounska. Obvinil ho z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Poznatek o možné distribuci drog osobou z obce na Lounsku dostali lounští kriminalisté na podzim loňského roku od kolegů z Rakovníka, kteří tuto informaci zjistili při prověřování jiné trestné činnosti týkající se přechovávání drog.

Kriminalisté operativní činností ustanovili osobu podezřelého a několik uživatelů drog, kteří od něj tyto látky měli kupovat nebo je dostávat zdarma nebo například za odvoz autem. Zmapovali také způsoby, kterými mělo k domluvě na předání a samotnému předání docházet. Zjistili, že dotyčný měl měsíce distribuovat různým uživatelům pervitin a marihuanu, a to přímo v místě svého bydliště v obci na Lounsku, ale i na jiných místech okresů Louny a Rakovník. Se svými „odběrateli“ se dealer domlouval většinou po telefonu. Kriminalisté dosud zadokumentovali více než stovku případů distribuce drog tímto mužem. Tímto způsobem si zřejmě přišel na desetitisíce korun, třináct tisíc u něj policisté zajistili přímo při jeho zadržení.

Na výsledek vyšetřování bude obviněný čekat ve věznici, kam ho před pár dny policisté eskortovali na základě soudního příkazu k dodání do výkonu trestu. Za spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky mu totiž soud v loňském roce uložil dvacetiměsíční nepodmíněný trest. Doba, kterou obviněný ve vězení stráví, by se v případě uznání viny za distribuci drog mohla značně prodloužit. Tento recidivista se měl totiž popsané trestné činnosti dopouštět i přesto, že byl pro obdobné jednání v roce 2020 odsouzen k podmíněnému trestu. Proto mu teď hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 20. ledna 2022

vytisknout  e-mailem