Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kriminalisté odhalili další pěstírny marihuany

KRAJ, HODONÍNSKO: Majitelé disponovali špičkovou technikou a konopí dodávali i na Slovensko.  

Kriminalistům z 2. oddělení Odboru obecné kriminality se po několikaměsíčním rozpracování podařilo odhalit dvě pěstírny marihuany v rodinných domech v obci na Hodonínsku, které zásobovaly nejen jižní Moravu, ale i Slovensko.

Začátkem týdne kriminalisté zadrželi a obvinili dva muže z přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Oběma mužům za to hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, na rozhodnutí soudu si počkají na svobodě. Při domovních prohlídkách v rodinných domech obviněných mužů, kteří se sice navzájem znali, ale žádným způsobem spolu nekooperovali, si kriminalisté mohli připadat jako v botanické zahradě. Uvnitř obydlí i na přilehlé zahradě našli rostlinky konopí ve všech vývojových stadiích, od semínek, malých řízků, větších rostlinek v květináčích, až po vzrostlé, téměř dvoumetrové rostliny. Nechyběla ani úroda z nedávné sklizně, usušená a uskladněná v pytlích. Rostlin zajištěných při dvou domovních prohlídkách bylo na 250 kusů. Pokud by pachatelé sklidili a usušili i další várku, nastřádali by doma celkem zásobu téměř deseti kilogramů sušeného konopí ve statisícové hodnotě.

Obvinění se této činnosti věnovali delší dobu a konopím zásobovali nejen jižní Moravu, ale exportovali jej i zákazníkům na Slovensko. Pěstírny byly vybavené špičkovou technikou včetně klimatizace a osvětlení. S tím je spojená také vysoká energetická náročnost, která ovšem u obou mužů kontrastuje s oficiální roční spotřebou odběrných míst. Prověřujeme tedy ještě podezření z krádeže elektřiny a čekáme na vyčíslení škody od poskytovatele služeb.


 

mjr. Petra Vedrová

 

Zvukový záznam: marihuana_0908.mp3


 

Odkazy do noveho okna

marihuana1

marihuana1 

Detailní náhled

marihuana2

marihuana2 

Detailní náhled

marihuana3

marihuana3 

Detailní náhled

marihuana4

marihuana4 

Detailní náhled

marihuana5

marihuana5 

Detailní náhled

marihuana6

marihuana6 

Detailní náhled

marihuana7

marihuana7 

Detailní náhled

marihuana9

marihuana9 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem