Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté odhalili další pěstírnu konopí

VSETÍNSKO: Kriminalisté obvinili muže z pěstování konopí. 

Několikaměsíční práce kriminalistů přinesla úspěch. V tomto týdnu policejní komisař obvinil třiadvacetiletého pěstitele konopí.
 
Kriminalisté několik měsíců pracovali na prvotní informaci o prodeji a pěstování marihuany v okrese Vsetín. Tuto získali v červnu. V uplynulých dnech se kriminalisté dopracovali ke konkrétním výsledkům. Nitky vedly k rodinnému domu v Zašové a třiadvacetiletému muži z Rožnovska. V tomto týdnu provedená domovní prohlídka vše potvrdila. Policisté ve sklepě domu jeho přítelkyně našli tzv. indoorovou pěstírnu konopí setého s několika vzrostlými rostlinami v květináčích. Našli i hnojiva, stimulant růstu, přípravky na ošetření rostlin a hubení škůdců.
V souběžně prováděném prověřování dále zjistili, že třiadvacetiletý muž pěstoval konopí seté asi po dobu dvou let. Měl několik sklizní a mohl tak vyprodukovat marihuanu v řádu kilogramů. Pěstírnu si vybudoval sám z různě nakoupených součástí. Marihuanu potom prodával lidem z okruhu svých známých na různých místech okresu Vsetín. Měl ale i kupce ze zahraničí a jiných částí republiky. Cena se pohybovala v řádu stokorun za dávku.
Ve středu tohoto třiadvacetiletého muže obvinil policejní komisař z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky. Muži tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
23. října 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

Pěstírna

Pěstírna 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem