Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalisté odhalili a obvinili tři dealery

LOUNSKO - Žena je stíhána vazebně. 

Dva muže a jednu ženu obvinila v minulém týdnu vyšetřovatelka lounské služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Poznatky o možné distribuci pervitinu v Lounech 24letou ženou získali kriminalisté na základě vlastního šetření a rozsáhlou operativní činností zjistili i další podezřelé osoby. Podle dosavadních informací měla žena distribuovat pervitin a marihuanu jejich uživatelům. Výjimečně měla drogu poskytnout i bezplatně. K distribuci mělo docházet přímo v místě jejího bydliště v Lounech, případně na dalších místech lounského okresu. Jedním z jejích odběratelů měl být i 42letý muž z Loun. Také jeho vyšetřovatelka obvinila v souvislosti s distribucí pervitinu na Lounsku dalším osobám.

Kriminalisté zjistili, že čtyřiadvacetiletá žena i dvaačtyřicetiletý muž, kteří sami pervitin užívají, měli drogu pro svou potřebu i další distribuci většinou získávat od 24letého muže z Mostu. Ten měl s pervitinem za ženou jezdit každý den, a to převážně do místa jejího bydliště v Lounech. Prodávat, případně poskytnout zdarma, ho však měl i dalším uživatelům drog v Lounech a Mostě.

Po shromáždění potřebného množství informací kriminalisté zadrželi všechny podezřelé osoby a provedli domovní prohlídky a prohlídku vozidla. Nalezli omamné a psychotropní látky, sáčky s plastovým uzávěrem a digitální váhy. U jednoho z podezřelých zajistili 14 sáčků s plastovým uzávěrem (tzv. gripů) s obsahem neznámé látky, orientačně detekované jako pervitin, a 4 gripy s rostlinným materiálem.

Oběma mužům hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody. Ženu, která byla v březnu tohoto roku za drogový delikt odsouzena k podmíněnému trestu a byla tedy ve zkušební době, by soud mohl za mříže poslat až na deset let. Na verdikt si počká ve vazební věznici, kam ji z podnětu vyšetřovatele a na návrh státního zástupce poslal soudce.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 1. června 2021

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem