Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté obvinili tři distributory drog

PRAHA ZÁPAD – Zajistili anabolika, kokain, extázi a marihuanu. 

Několik měsíců se kriminalisté z „Toxi týmu“ Územního odboru Prahy západ zabývali případem distribuce omamných a psychotropních látek, ke které docházelo převážně na úzení Prahy západ, konkrétně v lokalitách obcí Rudná, Jinočany a Hostivice. Tři podezřelí muži distribuovali drogu kokain, extázi, marihuanu a anabolika koncovým uživatelům a zároveň mezi sebou, kdy sami jsou jejich konzumenty.

Na základě zjištěných poznatků přistoupili kriminalisté minulý týden dne 11. 3. 2019 k samotné realizaci celého případu, jejíž výsledkem bylo zadržení tří osob a jejich následné obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Policisté zajistili drogy kokain a extáze. U jednoho z mužů byla objevena pěstírna marihuany, ze které bylo zajištěno 71 rostlin konopí. Kuriózní na célém případu je nejen rozmanitost distribuovaných omanných a psychotropních látek, ale také zajištění několika balení anabolik, které v posleních letech při realizaci případů v drogovém podsvětí nebývá časté. Policisté nyní zjišťují, kdo byl dodavatelem zajištěných anobolik a nevylučují, že tyto zakázané látky jim mohl dodávat někdo z prostředí kulturistů nebo majitelů fitnes center. Zároveň není vyloučeno rozšíření trestního stíhání dalších několika osob figurujících v tomto případě. Zajištěné omamné a psychotropní látky budou podrobeny znaleckým expertýzám v oboru chemie, na jejichž výsledky nyní kriminalisté čekají.

Všichni tři obvinění ve věku 34, 29 a 28 let jsou stíháni na svobodě a v případě odsouzení jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
19. března 2019

vytisknout  e-mailem