Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté obvinili muže podezřelého z pokusu o znásilnění

ZLÍNSKO: Jedná se o nikdy netrestaného osmapadesátiletého muže.  

Komisařka kriminální policie ve Zlíně obvinila osmapadesátiletého muže z obce na Zlínsku z trestného činu omezování osobní svobody. V případě uznání viny a odsouzení by mohl dosud netrestaný muž strávit až dva roky za mřížemi.

25. října o půl šesté ráno zastavil sedmnáctiletou studentku, chytil ji za ruce a chtěl po ní pohlavní styk. Dívka několikrát řekla, že zavolá policii, a když začala křičet, muž ji pustil a odešel. Po několika dnech od oznámení jsme zveřejnili pravděpodobnou podobu muže podezřelého z pokusu o znásilnění a obdrželi jsme několik poznatků k jeho možné totožnosti. Zároveň se nám přihlásila další žena, která šla v tentýž den, v šest hodin ráno, parkem u autobusového nádraží ve Zlíně. Tam ji oslovil starší muž a chtěl po ní pohlavní styk. Podle popisu muže a jeho oblečení, se jednalo o stejného muže, který žádal sex po sedmnáctileté dívce půl hodiny předtím.

Pátráním, ověřením všech získaných poznatků, prověřením záznamů z kamerových systémů a spojením všech souvislostí se kriminalistům podařilo ustanovit muže, který odpovídal popisu obou žen. Začátkem týdne překvapeného muže zadrželi policisté prvosledové hlídky a umístili ho do policejní cely. Po zjištění bližších okolností  kriminalisté trestný čin pokus o znásilnění překvalifikovali na trestný čin omezování osobní svobody a muže obvinili.

 

 

 

9. listopadu 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem