Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté obvinili muže kvůli vyhrožování bombou

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté museli kvůli jeho oznámení dvakrát prohledávat tři objekty. 

Krajští zlínští kriminalisté obvinili koncem února muže, který měl začátkem ledna oznámit na linku tísňového volání uložení nástražného výbušného systému ve firmě, která má pobočky ve Vsetíně, Starém Městě a Zlíně. Stejnou výhrůžku tehdy poslal i mailem na několik firemních adres.

Policisté tehdy evakuovali ze všech tří budov několik desítek osob a objekty za účasti psovodů se psy cvičenými na vyhledávání výbušnin prohledávali. Z důvodu bezpečnosti jsme také vyrozuměli České dráhy, aby zastavily provoz na železniční trati mezi Vsetínem a Jablůnkou, v jejíž blízkosti se jedna pobočka firmy nachází. Prohlídky objektů takto proběhly dva dny po sobě.

Koncem února krajští kriminalisté muže podezřelého z anonymních volání zadrželi v místě bydliště v obci na Zlínsku. Jedná se o šestačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze zločinů šíření poplašné zprávy a vydírání. Je to zákazník, který nakupoval pravidelně od poškozené firmy materiál a měl problémy s platební morálkou.

Obviněný má osm záznamů v rejstříku trestů především za majetkovou trestnou činnost jako zpronevěru, podvody a krádeže. Je stíhán na svobodě a nyní mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

16. března 2021, mjr. Mgr. Lenka javorková

vytisknout  e-mailem