Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté obvinili muže, který v noci hledal Zdeňka

ZLÍNSKO: Při osmi skutcích způsobil stotisícovou škodu. 

Policejní komisař obvinil osmadvacetiletého muže ze Zlína z trestných činů porušování domovní svobody, krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněné užívání cizí věci při celkem osmi skutcích se způsobenou škodou téměř sto tisíc korun. Soudce vyhověl návrhu kriminalistů na umístění recidivisty do vazby hned ze dvou důvodů. Že uprchne nebo se bude skrývat a že bude opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán. Obviněnému hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.

Jedním z činů, které má obviněný na svědomí, je lednová noční návštěva bytu v centru Zlína v okamžiku, kdy jeho obyvatelé spali a kde hledal ve tři hodiny ráno Zdeňka. Když ho nenašel, ukradl z bytu kosmetiku, dataprojektor, peněženku a jiné věci, způsobená škoda se vyšplhala na více než 15 tisíc korun. Další z jeho loupežných výprav směřovala do školy v Otrokovicích, kde ukradl ze šaten tři mobilní telefony v celkové ceně téměř dvacet tisíc korun. Kradl také volně odložená jízdní kola ve sportovních halách či chodbách bytových domů. V čekárně budovy polikliniky ukradl koženou tašku, kterou si tam na pár minut odložil lékař. Lékaři a společnosti, u níž pracuje, způsobil škodu pětatřicet tisíc korun odcizením notebooku, mobilního telefonu, peněženky a brýlí. Posledním z jeho kousků, který se mu stal osudným, je odcizení klíčů od auta z volně visící bundy na věšáku v budově obecního úřadu. Autem se jel projet, přestože nemá řidičský průkaz. Po cestě volal majiteli vozidla, jehož jméno a telefonní číslo našel v přihrádce vozidla, že mu vůz vrátí za pětadvacet tisíc korun. Majitel s tím souhlasil. K předání peněz však již nedošlo, protože zloděje zastavili a zadrželi policisté ve Zlíně na Příluku a umístili ho do policejní cely.

Obviněný recidivista se ke všem svým proviněním přiznal. Jediným důvodem krádeží je jeho závislost na drogách, na které si tímto způsobem opatřuje peníze. Muž má v rejstříku trestů již tři záznamy, trestaný byl zejména pro majetkovou trestnou činnost. Z posledního výkonu trestu ho propustili v květnu roku 2015 se zkušební dobou na tři roky.


 

 

 

  1. března 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem