Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté obvinili muže, který napadl řidiče autobusu

ZLÍNSKO: Skončil ve vazbě. 

Necelé dva dny trvalo zlínským kriminalistům, než vypátrali, zadrželi a poté také obvinili dvaatřicetiletého muže ze zvlášť závažného zločinu loupež. Násilník skončil nejprve v policejní cele a po návrhu policistů na jeho umístění do vazby a souhlasu soudce ho policisté z pohotovostního a eskortního oddělení v sobotu převezli do vazební věznice v Olomouci. Trestní rejstřík mladého muže je čistý. Za loupež se zbraní mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Ve středu před desátou hodinou večer v Podkopné Lhotě nastoupil muž na konečné stanici do autobusu, v němž seděl pouze jeho šestapadesátiletý řidič. Bez varování na řidiče zaútočil kuchyňským nožem a snažil se ho obrat o peníze. Pouze díky duchapřítomnosti řidiče nedošlo k závažnému, život ohrožujícímu zranění. Přesto si jeho zranění vyžádalo ošetření v nemocnici. Řidiči se podařilo násilníka vytlačit z autobusu a z místa ujel.

Kriminalisté po provedených úkonech trestního řízení v pátek dopoledne pachatele zadrželi v místě jeho současného bydliště v obci na Zlínsku. Muž se ke svému jednání přiznal s tím, že neměl dostatek finančních prostředků.

8. ledna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem