Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté obvinili muže, který mířil zbraní na ostrahu

ZLÍNSKO: Soudně trestaný byl už 15x. 

Kriminalisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování devětatřicetiletému muži žijícímu ve Zlíně, který v polovině března před polednem v nákupním středisku v centru Zlína namířil zbraň proti dvěma pracovníkům ostrahy nákupního centra poté, co ho požádali, aby opustil prostory toalet.

Čtyřiašedesátiletý pracovník bezpečnostní agentury upozornil muže, který trávil dlouhou dobu na toaletě, aby odtud odešel. Muži se však tato výzva nelíbila a začal se s ním přít. Další zaměstnanec agentury viděl, že jeho kolega řeší nějaký problém, proto přišel za ním. Oba kolegové muže několikrát vyzvali, aby z toalet odešel, ten však po krátké rozepři nečekaně vytáhl z batohu svou plynovou zbraň, kterou namířil nejprve na jednoho a poté na druhého zaměstnance s výhružkou, že je zastřelí. Po chvíli se mužům podařilo výtržníka uklidnit a vyvést z nákupního centra ven. Mezitím na místo dorazili strážníci městské policie, kteří agresora podle popisu vypátrali, odebrali mu zbraň a předali ho policistům. Policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely.

Výtržník není žádný nováček. V rejstříku trestů má už patnáct záznamů. Trestaný byl za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Nyní mu v případě odsouzení hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky.

28. března 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem