Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté objevili tři varny pervitinu

VSETÍNSKO: Jedná se o nejrozsáhlejší případ na Vsetínsku za poslední tři roky.  

Organizovanou skupinu jedenácti toxikomanů odhalili v těchto dnech vsetínští kriminalisté. Hlavního výrobce zadrželi bezprostředně po výrobě drogy. Kriminalisté provedli čtyři domovní prohlídky, při kterých zajistili tři varny pervitinu.
 
Dnes probíhají poslední výslechy podezřelých v rozsáhlém případu na úseku toxikomanie s krycím názvem „ZAJO“. Kriminalisté přistihli hlavního výrobce pervitinu – třiatřicetiletého Vsetíňana před několika dny bezprostředně po výrobě drogy v jednom vsetínském bytě. Kolegové na místě zajistili jak samotnou varnu, tak i 12 gramů pervitinu. Málokdy se podaří zajistit takové množství drogy. Zadržený vařil pervitin od počátku loňského roku, většinou dvakrát týdně. Výroba probíhala zásadně v nočních hodinách v některém z pronajatých bytů jeho kamarádů ve Vsetíně, kterým za poskytnutí bytu dával několik dávek pervitinu. Pokaždé vyrobil kolem 10 g drogy, kterou sám užíval nebo dál distribuoval. Měl dvacet stálých odběratelů. Pervitin užívá od svých 16 let. Tento muž už byl za toxikomanii v minulosti odsouzen. Z policejní stanice putoval přímo do vězení, na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Nebyl jediným výrobcem pervitinu v této kauze. Pervitin vařil i čtyřiadvacetiletý Vsetíňan, který hlavnímu výrobci občas pomáhal. Vylupoval tablety léků nebo chystal louh. Někdy vařil i sám. Na výrobě se podílely i další osoby, například dovozem léků potřebných k výrobě ze Slovenska. Jeden z podezřelých jezdil jednou týdně taxíkem pro léčivo do Trenčína nebo Dubnice nad Váhom. Policejní komisař sdělil obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy prozatím dvěma ženám a třem mužům. Dalším šesti podezřelým bude sděleno obvinění v nejbližší době. Hlavnímu výrobci hrozí až desetileté vězení. Ostatním pět let.  
 
Za loňský rok evidujeme na Vsetínsku 59 případů na úseku toxikomanie. Objevili jsme 8 varen pervitinu a 3 pěstírny konopí. Konkrétně jsme při realizacích zajistili 31,5 gramů pervitinu a 6,5 kilo marihuany. Dále 79 lysohlávek a 4 kusy LSD.

 

28. února 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem