Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili vraždu stařenky

KRAJ VYSOČINA: Ženu brutálním způsobem zavraždil její vnuk. 

Kriminalisté z Vysočiny objasnili případ zločinu vraždy stařenky z obce Rynárec na Pelhřimovsku. Třiaosmdesátiletou ženu brutálním způsobem zavraždil ve středu její pětatřicetiletý vnuk. Kriminalisté muže následující den po vraždě zadrželi a v pátek 3. prosince ho obvinili ze zločinu vraždy.
 
Ve středu 1. prosince kolem půl osmé večer přijali policisté oznámení o úmrtí v rodinném domku v obci Rynárec na Pelhřimovsku. Úmrtí oznámil rodinný příslušník majitelky domu. Uvnitř domku leželo na zemí bezvládné tělo jeho třiaosmdesátileté majitelky, která bydlela v domku sama.
 „Prvotním ohledáním těla policisté zjistili, že žena má několik sečných ran v oblasti hlavy. Protože bylo patrné, že žena zemřela násilnou smrtí, případ si okamžitě převzali kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a případ začali vyšetřovat jako podezření ze zločinu vraždy,“ uvedl plk. Mgr. Pavel Peňáz, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Kriminalisté začali po vrahovi intenzivně pátrat. Podezření směřovalo mimo jiné také do rodiny zavražděné ženy.
 
Již následující den odpoledne se podařilo kriminalistům zadržet muže, který byl důvodně podezřelý z tohoto zločinu. Muž jim na místě podrobně popsal, jak svůj čin provedl. Otázkou zatím zůstává, co bylo motivem jeho činu. K brutálnímu napadení stařenky mělo totiž dojít po předchozím slovním konfliktu, který se mohl týkat i majetkových poměrů rodiny. Kriminalisté nemají zatím žádné informace o tom, že by se z domku ženy něco ztratilo.
 
Včera v odpoledních hodinách se kriminalistům podařilo získat přiznání podezřelého muže. Jedná se o pětatřicetiletého vnuka oběti. Na místě činu byla provedena prověrka jeho výpovědi. Muž kriminalistům popsal, jak babičku usmrtil. Údery do oblasti hlavy ji zasadil dřevěnou tyčí. Předtím ještě ženu škrtil. Kriminalisté nemají vražednou zbraň k dispozici, neboť vrah ji po činu údajně spálil.
 
Dnes ráno bylo zahájeno trestní stíhání muže a probíhal jeho výslech muže za účasti jeho právního zástupce. Při tomto výslechu muž svůj čin popřel. Podle vyjádření vyšetřovatele případu kpt. Mgr. Pavla Kubiše, ale důkazy zajištěné na místě jsou natolik zásadní, že by neměl být problém muže z toho zločinu usvědčit. Tento muž nebyl v minulosti trestán a trvale žije na Pelhřimovsku.
„Muže jsme dnes obvinili ze zločinu vraždy a státnímu zástupci jsme zaslali žádost o vypracování návrhu na vzetí do vazby. Pachateli zločinu vraždy za jeho čin hrozí trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let,“ dodal kpt. Mgr. Pavel Kubiš.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
3. prosince 2010

vražda stařenky 1.12.vražda stařenky 1.12.

vytisknout  e-mailem