Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté objasnili případ napadeného invalidy

Pracovníci Služby kriminální služby a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha III ve spolupráci s Inspekcí Policie ČR vypátrali mladíka, který surově přepadl muže na invalidním vozíku.  

O případu informovalo naše oddělení. K loupeži došlo ve středu dne 10. listopadu letošního roku krátce po devatenácté hodině. Třicetiletého, tělesně postiženého muže, který se právě na svém invalidním vozíku pohyboval po chodníku u protihlukové stěny v ulici Ocelkova ve směru k ulici Bryksova v Praze 9, přepadl neznámý mladík. Ten jej, zcela nepochopitelně, shodil na zem, kde do něj začal kopat a poté jej i okradl. Vzal mu příruční tašku s doklady, mobilním telefonem a finanční hotovostí asi 1 200 korun a z místa utekl.
 
Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří měli v prvotní fázi k dispozici pouze popis pachatele. Přestože byly šance na jeho dopadení velmi malé, podařilo se jim jej nakonec vypátrat. Velmi jim přitom pomohla spolupráce s pracovníky Inspekce Policie ČR. Ve čtvrtek dne 2. prosince 2010 kriminalisté podezřelého mladíka zadrželi a předvedli na služebnu. V průběhu vyšetřování zjistili, že má na svědomí ještě nejméně jeden případ. Došlo k němu dne 1. listopadu v Praze 9 na Hejtmanské ulici. Zde pachatel okradl třiaosmdesátiletou ženu, která právě odemykala branku k domu. Vytrhl jí kabelku s penězi, mobilním telefonem a dalšími věcmi a utekl pryč. Případ vyšetřovali kriminalisté jako krádež.  
 
Vzhledem k tomu, že je tomuto mladíkovi teprve 14 let, není trestně odpovědný. V této věci byli proto vyrozuměni také pracovníci Orgánu sociálně právní ochrany dětí. V současné době je mladík umístěn v diagnostickém ústavu. O jeho dalším osudu rozhodne soud. 
   
Kpt. Bc. Eva Miklíková 12.11.2010

vytisknout  e-mailem