Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli tři distributory pervitinu

TŘEBÍČSKO: Ze spáchání trestného činu byli obviněni dva muži a žena 

Kriminalisté třebíčského územního odboru zadrželi tento týden tři distributory pervitinu a zajistili kolem deseti gramů drogy. Jedná se o dva muže a ženu, kteří pervitin poskytovali dalším lidem na Třebíčsku i sobě navzájem. Všichni tři byli obviněni ze spáchání trestného činu a hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.

Vypátrat osoby podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti se kriminalistům podařilo na základě jejich výborné operativní činnosti. Dva muže ve věku třiadvacet a osmatřicet let a ženu zadrželi v pondělí 22. června v časných ranních hodinách na Moravskobudějovicku. Muže na ulici ve městě, kde se v tu dobu nacházel, a staršího muže se ženou zadrželi kriminalisté v obci, kde oba bydlí. Všechny tři zadržené odvezli na oddělení policie, kde byli umístěni do policejních cel. Žena vydala krystalickou látku, kterou přechovávala, a kriminalisté ji zajistili. Další látku, v menším množství, měl také zadržený muž. Zajištěné drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mužů a šestatřicetileté ženy. „Všichni tři zadržení byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Mladší z obviněných mužů ještě nebyl soudně trestán, stejně jako obviněná žena. Osmatřicetiletý muž již v minulosti odsouzen byl.

Všichni tři jsou obviněni z toho, že distribuovali dalším lidem pervitin. Drogy poskytovali na Moravskobudějovicku i dalších místech Třebíčska. Třiadvacetiletý muž distribuoval pervitin přibližně od loňského podzimu. Prodával ho nebo drogy poskytoval zdarma. Druhý muž začal s distribucí dříve a pervitin poskytl dalším osobám v desítkách případů. Také žena drogu prodávala nebo ji poskytla za protislužbu, kromě toho u sebe přechovávala kolem deseti gramů pervitinu. Drogy měly být určeny pro jejich vlastní spotřebu a k další distribuci, psychotropní látku ale kriminalisté zajistili a drogovou trestnou činnost ukončili.  

Všichni tři obvinění byli po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za drogovou trestnou činnost hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

25. června 2020  

vytisknout  e-mailem