Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele vloupání

HAVLÍČKOBRODSKO: Policejní komisař zahájil trestní stíhání tří mužů 

Havlíčkobrodští kriminalisté na základě intenzivního prověřování objasnili případ vloupání do provozovny, ke kterému došlo na začátku února v Havlíčkově Brodě. V souvislosti s tímto vloupáním dopadli tři muže a policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání. Přitěžující okolností obviněným mužům je to, že se této trestné činnosti dopustili v době, kdy byl na území republiky vyhlášen nouzový stav a za spáchanou trestnou činnost jim tak hrozí přísnější trest.

Tři muži ve věku dvaadvacet, dvacet a osmnáct let jsou obviněni z toho, že se po vzájemné domluvě první únorový týden vloupali do objektu restauračního zařízení v Havlíčkově Brodě, odkud odcizili mimo jiné elektroniku, drobné mince, potraviny a alkohol. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobili, byla vyčíslena na částku přes třicet tisíc korun.

Policisté na místě činu provedli ohledání, zajistili stopy a vše zadokumentovali. Na základě získaných poznatků a vyhodnocených informací se jim podařilo vypátrat tři muže podezřelé ze spáchání této trestné činnosti a zahájili jejich trestní stíhání. „Muži byli obviněni ze spáchání zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci spáchaných ve spolupachatelství“, uvedla npor. Mgr. Hana Adámková, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Část odcizených věcí muži použili pro svoji potřebu nebo zpeněžili a část odcizených věcí policisté zajistili.

Všichni obvinění muži jsou trestně stíhaní na svobodě a za uvedenou trestnou činnost jim hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

17. února 2021

vytisknout  e-mailem