Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté dopadli pachatele sériových loupežných přepadení

BEROUNSKO – Zatím mu prokázali tři loupeže. 

V průběhu prosince docházelo na našem okrese k loupežným přepadením, kdy se obětmi neznámého lupiče stávaly ženy, na které zaútočil tím způsobem, že jim násilím strhával kabelky z ramene. V některých případech došlo i k fyzickému napadení těchto obětí, avšak naštěstí bez vážnějších následků. Pachatel se k fyzickým útokům uchyloval většinou, když se s ním ženy začaly o kabelku přetahovat a kladly odpor. Kriminalisté pátrali po neznámém pachateli od prvního případu loupeže, ke kterému na našem území došlo, a učinili řadu opatření směřujících k jeho dopadení.

Dne 21. 12. 2018 okolo 10:40 hodin spáchal pachatel svou poslední loupež na poškozené, která šla po chodníku v Berouně, ze směru od prodejny Billa směrem na Městskou horu. Ženu si nejprve vytipoval a v okamžiku, kdy jej míjela, ji došel a úderem rukou do oblasti zad ji srazil na zem, strhl kabelku z ramene a dal se na útěk. Poté co byla tato loupež oznámena na tísňovou linku, obsadili policisté okolí Městské hory, uzavřeli celý prostor a muže se jim krátce po loupeži podařilo zadržet.

Kromě tohoto loupežného přepadení obvinili kriminalisté zadrženého 41 letého cizince i z dalších dvou loupeží, kdy k první došlo dne 7. 12. 2018 v době od 00.15 hodin do 00.30 hodin, v Berouně, v ulici U Stadionu, za mostem přes řeku Litavku, a ke třetímu dne 18. 12. 2018 kolem 21:00 hodin na vlakovém nádraží ve Zdicích, kde si vyhlédl ženu na nástupišti, která zde čekala na vlak.

Kriminalisté nevylučují, že trestní stíhání obviněného bude rozšířeno o další skutky, neboť se domnívají, že tento muž má na svědomí všech šest loupežných přepadení, kdy obětí byly ženy, kterým pachatel výše uvedeným způsobem ukradl kabelku. V současné době stále probíhá vyšetřování těchto sériových loupeží, kriminalisté vyhodnocují zajištěné stopy a shromažďují veškeré důkazy, které by muže usvědčily.

Obviněný cizinec je v současné době stíhán vazebně a ve své rodné zemi se v minulosti dopustil majetkových a násilných trestných činů. V případě odsouzení mu za zločin loupež hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
3. ledna 2019

vytisknout  e-mailem