Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele loupeže

PELHŘIMOVSKO: Obviněný muž skončil ve vazbě 

Čtyřicetiletého muže, podezřelého z loupežného přepadení, zadrželi kriminalisté na území města Pelhřimov následující den po loupeži. Minulý týden tento muž v Pelhřimově požadoval pod pohrůžkou násilí po jiném muži vydání finanční hotovosti a při činu použil i zbraň. Kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a obviněný recidivista nakonec skončil ve vazbě.

Muž je obviněný z toho, že ve středu 3. března kolem sedmé hodiny ráno přistoupil na parkovišti na ulici Rynárecká k jinému muži a požadoval po něm finanční hotovost. Při tomto mu slovně vyhrožoval a v ruce držel nůž. Z obavy o život a zdraví mu napadený muž vydal drobné mince, které měl zrovna při sobě a útočník z místa odešel. Ke zranění přepadeného muže nedošlo.

Poškozený věc následně oznámil na policii a kriminalisté začali pátrat po neznámém pachateli. Na základě zjištěných poznatků a informací druhý den ráno podezřelého muže vypátrali. Jednalo se o čtyřicetiletého muže z Pelhřimovska, který má za sebou bohatou trestní minulost a policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Na základě shromážděných důkazů byl muž obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedl npor. Mgr. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl již v minulosti pro různorodou trestnou činnost sedmnáctkrát soudně trestán a vykonal několik nepodmíněných trestů. Naposledy byl odsouzen v polovině roku 2017, mimo jiné také pro trestný čin loupeže. Z nepodmíněného trestu se vrátil na svobodu v září loňského roku.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Návrh soudce akceptoval a policisté muže eskortovali do vazební věznice. Za uvedenou trestnou činnost mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

8. března 2021

vytisknout  e-mailem