Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele krádeží

JIHLAVSKO: Při jedné z krádeží vznikla majiteli škoda přes půl milionu korun.  

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit vloupání do vozidla a tří objektů. Při jedné z krádeží vznikla majiteli škoda přes půl milionu korun. Ze spáchání zločinu krádež byl obviněn jednadvacetiletý muž z Jihlavy. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Muž byl již v minulosti za spáchání majetkové trestné činnosti pravomocně odsouzen.
 
V polovině června se muž vloupal do vozidla Škoda Felicia, které stálo zaparkované na ulici Jiráskova v Jihlavě. Z auta odcizil autorádio a flash disk v celkové hodnotě čtyři tisíce korun. Ve vozidle poškodil obložení palubní desky, které na některých částech vytrhnul, poškrábal nebo ulámal a tím způsobil majiteli škodu čtyři tisíce korun. Na konci října se muž vloupal do prostoru společnosti na ulici Polenská v Jihlavě. Vypáčil zámky plechových přístřešků a odcizil z nich kalové čerpadlo, 200 kilogramů bloků, elektromotory, jednostupňovou převodovou skříň k brousícímu stroji, 100 kilogramů plátků oceli, části sekacích strojů a kelímek na kalící lázeň. Škoda byla vyčíslena na více než půl milionu korun.
Společně s dalším mužem pak ještě v červnu odcizili v areálu kamenolomu Boršov 100 metrů měděného kabelu. Odcizit chtěli ještě další kabel, který částečně vytrhali z rozvodové skříně, byli ale vyrušeni a z místa ujeli. Muži se dále v srpnu vloupali do hospodářského objektu v Panských Dubenkách a odcizili kovový oběžný shrnovač. V těchto dvou případech byla škoda vyčíslena na více než sedmdesát tisíc korun.
Odcizené věci muž prodával zejména ve výkupně surovin a získané peníze použil pro vlastní potřebu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. března 2011

vytisknout  e-mailem