Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté dopadli gang zlodějů

JIČÍNSKO - Kradli na Hořicku, Náchodsku a Královehradecku 

Kriminalisté rozprášili pětičlenný gang zlodějů a lupičů, který téměř rok znepříjemňoval život občanům na Hořicku, Náchodsku a Královéhradecku. Vysoce organizovaná skupina se zaměřovala hlavně na krádeže osobních a nákladních vozidel, motocyklů, traktorů a přívěsných vozíků. Zájem měli i o motorovou naftu, kradli také v restauracích a ordinacích, v jednom případě dokonce přepadli obsluhu benzínové čerpací stanice.
 
Členem party byl i jednadvacetiletý mladík z Královéhradecka, který v posledních měsících žil a hlavně kradl v Hořicích. Na svědomí tak má osobní vozidlo Škoda Octavia, které v listopadu loňského roku odcizil s dalšími kumpány v Žerotínově ulici. Vůz v hodnotě 80 tisíc korun nakonec prodali za 10 tisíc korun na náhradní díly. Stejně dopadlo i vozidlo Škoda Superb, které pro změnu odcizili u autobusového nádraží. I to skončilo za 10 tisíc korun v rukou překupníků.
 
Poté přišly na řadu ordinace praktických lékařů v Barákově ulici, kde odcizili příruční pokladnu s několikatisícovou hotovostí a další věci. Takto pokračovali až do října letošního roku, kdy v ulici Aloise Hlavatého odcizili osobní vozidlo Škoda Superb bílé barvy v hodnotě 120 tisíc korun. Poté mladík z Hořic zmizel. Kriminalisté, kteří o něm pátrali, nakonec zjistili, že se zdržuje u své přítelkyně v Praze. Pak už bylo jen otázkou času, kdy ho dopadnou. Den "D" nastal 25. října, kdy ho policisté spolu s kolegy z Pohotovostní motorizované jednotky a z cíleného pátrání zadrželi při silniční kontrole. Zásah byl tak rychlý, že než se nadál, seděl v policejním voze s pouty na rukou.
 
Evidentně se mu ulevilo a byl rád, že má vše za sebou. Kriminalistům, s kterými při vyšetřování spolupracoval, se přiznal k dalším krádežím. Jen v Hořicích odcizil s dalšími členy party čtyři vozidla, šest se pokusili odcizit a on sám se do dalších devíti vloupal. Kromě toho ještě stačili "navštívit" ordinace praktických lékařů, restauraci v Třebnouševsi a sběrnu druhotných surovin v Hořicích.
 
Mladík si spolu s dalšími členy gangu vyslechl obvinění z trestných činů krádeže, loupeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Celkem mají na svědomí 62 skutků se škodou přesahující 3 miliony korun. V případě odsouzení hrozí mužům až deset let vězení. Pro jednadvacetiletého mladíka nic nového. Ten už ví, jak to za mřížemi vypadá. Při posledním pobytu mu byl totiž trest přerušen, a tak si jeho zbytek teď "odpykává".
 
více :
 nprap. Hana Klečalová
19. listopadu 2012 v 14:52

vytisknout  e-mailem