Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli dva výrobce a distributory drog

HAVLÍČKOBRODSKO: Hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi 

Kriminalistům havlíčkobrodského územního odboru se na základě operativního šetření podařilo počátkem týden dopadnout dva muže, kteří vyráběli a distribuovali pervitin. Muži drogy distribuovali převážně na Světelsku. Oba jsou obviněni ze spáchání trestného činu, za který jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Muže ve věku 33 a 34 let důvodně podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi kriminalisté v pondělí 19. února ve večerních hodinách a odvezli je na policejní oddělení, kde byli umístěni do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jejich trestní stíhání. „Zadržená dvojice byla obviněna ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Bc. Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obvinění muži byli v minulosti již soudně trestáni, a to za různorodou, ale i drogovou trestnou činnost. Třiatřicetiletý muž má za sebou i nepodmíněný trest odnětí svobody. Oba muži jsou uživateli pervitinu a marihuany.

Muži jsou obviněni z toho, že v období přibližně od července loňského roku do zadržení vyráběli a následně na Světelsku a Ledečsku distribuovali dalším lidem pervitin. Pervitin si od nich zájemci koupili v několika desítkách případů, popřípadě jim poskytli drogu zdarma. Páchání drogové trestné činnosti ze strany mužů tento týden ukončili kriminalisté.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byli oba obvinění muži ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případy kriminalisté dále vyšetřují.

Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
23. února 2023

vytisknout  e-mailem