Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributory pervitinu

JIHLAVSKO: Drogu muži také vyráběli 

Jihlavští kriminalisté dopadli trojici mužů, kteří distribuovali v krajském městě a jeho okolí pervitin, nejstarší z nich drogu i vyráběl. Všichni tři podezřelí muži byli obviněni ze spáchání trestného činu.

Objasnit drogovou trestnou činnost se kriminalistům podařilo na základě jejich velmi dobré operativní činnosti. Muže důvodně podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi a skončili v policejní cele. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání mužů ve věku osmnáct, dvacet a sedmatřicet let, všichni z Jihlavy. „Obviněni byli ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal por. Bc. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality s tím, že jeden z obviněných byl již dvacetkrát soudně trestán.

Zadržení muži byli obviněni z toho, že v průběhu letošního léta distribuovali v Jihlavě a jejím okolí pervitin. Nejstarší z nich nejprve drogu do krajského města dovážel z jiných míst republiky. Část pervitinu prodával sám a část distribuoval další z obviněných. Poté si sedmatřicetiletý muž opatřil předměty a chemikálie a začal pervitin vyrábět. Léky si obstarával sám nebo prostřednictvím dalších lidí, včetně obou zbývajících obviněných. Pervitin vyráběl na různých místech Jihlavy, například v opuštěném objektu nebo bydlišti jednoho z mužů. Nejstaršímu z obviněných mužů zbývající dva při výrobě v některých případech pomáhali. Pervitin všichni tři distribuovali dalším lidem, rovněž tak navzájem mezi sebou. Drogu prodali v desítkách případů. Někdy sloužil pervitin jako odměna za nákup léků pro jeho výrobu.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Obvinění muži jsou stíháni na svobodě, za spáchanou drogovou trestnou činnost jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

26. listopadu 2018  

vytisknout  e-mailem