Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributorku pervitinu

JIHLAVSKO: Další pachatel pěstoval v bytě konopí 

Kriminalistům jihlavského územního odboru se na základě velmi dobrého a důsledného operativního šetření podařilo dopadnout ženu, která na Třešťsku distribuovala pervitin. Dvaadvacetiletou ženu důvodně podezřelou ze spáchání drogové trestné činnosti kriminalisté zadrželi na silnici mezi Telčí a obcí Studnice. Zadrženou ženu umístili do policejní cely. Kriminalisté provedli domovní prohlídku, a to v rodinném domě v obci na Třešťsku, kde žena v současné době pobývá. Při prohlídce zajistili bílou krystalickou látku, pravděpodobně se jedná o pervitin, a dále usušenou rostlinnou hmotu, zřejmě marihuanu. Zajištěná krystalická látka a travní hmota budou zaslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy. 
 
Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaadvacetileté ženy z Třešťska. „Žena byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jedná se o ženu, která byla soudně trestána i v minulosti, a to za drogovou i majetkovou trestnou činnost. V dubnu letošního roku byla odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do října roku 2015,“ řekl por. Bc. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality. I přesto, že byla žena od dubna ve zkušební době podmíněného odsouzení, i po vynesení rozsudku dál distribuovala drogy a dopouštěla se tak další drogové trestné činnosti. Po provedení nezbytných úkonů byla obviněná žena ze zadržení propuštěna a je stíhána na svobodě.
 
Žena je obviněna z toho, že v Třešti a v obci, kde v současné době bydlí, distribuovala v letošním roce dalším lidem, mužům i ženám, pervitin. Drogu odběratelům prodala v desítkách případů.
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody na dva až deset let.
 
 
Kriminalisté odhalili pěstírnu konopí
Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který si za účelem získání marihuany v místě svého bydliště zřídil pěstírnu konopí. Policejní komisař zahájil trestní stíhání jednadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ukončeného ve stadiu pokusu. Muže, který se dopouštěl drogové trestné činnosti, kriminalisté dopadli na základě velmi dobrého operativního šetření. Obviněný muž v místě svého bydliště v Jihlavě přibližně od května pěstoval konopí. Nejprve si pořídil pěstební stan, osvětlovací tělesa, ventilátory, časovače a další předměty, které v bytě sestavil do funkční sestavy takzvané pěstírny. Muž vypěstoval čtrnáct rostlin konopí za účelem dalšího zpracovávání. Z konopí měl muž v úmyslu získat marihuanu. Rostliny v bytě pěstoval až do doby, kdy kriminalisté realizovali policejní zákrok. V domě provedli domovní prohlídku, při které zajistili rostliny konopí, předměty sloužící k jejímu urychlenému pěstování a semínka rostlin konopí. Na základě shromážděných důkazů byl muž obviněn ze spáchání trestného činu, je stíhán na svobodě.
 
 
V letošním roce odhalili kriminalisté na Jihlavsku do konce října na úseku drogové trestné činnosti již 46 trestných činů, zahájili trestní stíhání celkem osmadvaceti osob, z nichž je sedmnáct recidivistů.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
26. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem