Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora drog

ŽĎÁRSKO: Obviněný muž skončil ve vazbě 

Žďárským kriminalistům se na základě vlastní operativní činnosti podařilo objasnit drogovou kriminalitu, které se dopouštěl pětadvacetiletý recidivista. Na konci července muže kriminalisté zadrželi na Žďársku při přepravě dalších drog. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a obviněný muž skončil ve vazbě.

Zadržený muž byl obviněný z toho, že si na různých místech v republice opatřoval pervitin a marihuanu a dále je na Žďársku prodával nebo poskytoval jako odměnu za další distribuci. Třicet gramů pervitinu policisté u muže zajistili při jeho zadržení poslední červencový týden. V průběhu loňského a letošního roku si obviněný muž postupně opatřil a následně rozdistribuoval více jak 1000 gramů pervitinu a kolem 15 kg marihuany. Drogy předával jiným osobám za účelem další distribuce koncovým uživatelům. Muž byl v minulosti v souvislosti s drogovou trestnou činností soudně trestán. Naposledy v první polovině roku 2019 a od soudu odešel s podmíněným trestem, trvajícím do roku 2022.

Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili také finanční prostředky, věci určené pro výrobu drog a marihuanu.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud tento návrh akceptoval, na muže uvalil vazbu a policisté ho eskortovali do vazební věznice. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

12. srpna 2021

vytisknout  e-mailem