Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora drog

PELHŘIMOVSKO: Obviněnému muži hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi 

Kriminalisté pelhřimovského územního odboru dopadli nenapravitelného muže, který v Humpolci distribuoval pervitin a heroin. Zájemcům poskytl drogy v desítkách případů. Kriminalisté podezřelého muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání. Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu, za který lze uložil až desetiletý pobyt za mřížemi.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání závažné drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté minulý týden v ranních hodinách v chatové osadě nedaleko Humpolce. Zadrženého muže odvezli na oddělení policie a umístili ho do cely.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého. „Jednačtyřicetiletý muž z Humpolce byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti za drogovou trestnou činnost soudně trestán a odpykal si i tresty odnětí svobody. Muž je sám uživatelem drog.

Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn z toho, že v období od začátku letošního roku poskytoval dalším osobám pervitin a heroin. Drogy distribuoval na různých místech v Humpolci a jeho přilehlém okolí. Drogy od něho získali další lidé. Pervitin a heroin jim celkem poskytl ve více než sto případech.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, soudem návrh na vazbu nebyl akceptován. Následně soud muže ze zadržení propustil a je stíhán na svobodě.

Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Případ policisté nadále vyšetřují.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisař
19. prosince 2022  

vytisknout  e-mailem