Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté dopadli dalšího drogového dealera

BENEŠOVSKO – Nejméně od roku 2011 distribuoval drogu marihuanu. 

V rukou kriminalistů specializujících se na problematiku drog skončil v těchto dnech osmadvacetiletý muž z Benešovska. Na svědomí má s největší pravděpodobností stovky případů, ve kterých distribuoval drogu marihuanu. Náhodným, později už pravidelným zájemcům ji nejméně od roku 2011 nabízel za cenu 200 korun za jeden gram. Obchody probíhaly buď přímo v Benešově anebo jeho blízkém okolí. On sám si pro drogu jezdil většinou do Prahy, kde ji nakupoval od dosud nezjištěných dodavatelů.
 
Poté, co se kriminalistům podařilo vytipovat podezřelou osobu, vyžádali si souhlas okresního státního zástupce s jejím zadržením. To proběhlo v úterý dne 24. června v Benešově přímo ve chvíli, kdy muž prodával marihuanu dalšímu zájemci. Kriminalisté u něj našli ještě 100 g této sušené rostliny a také několik tisíc korun na hotovosti. Při následných domovních prohlídkách zajistili další peníze v řádech několika desítek tisíc korun, několik gramů drogy, digitální váhy a další věci, které zadržený k distribuci používal.
 
Mladý muž skončil v policejní cele a následně byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Po provedení všech úkonů byl propuštěn na svobodu, hrozí mu ale odpovídající peněžitý trest a až pětiletý pobyt za mřížemi. 
 
nprap. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
27. června 2014

vytisknout  e-mailem