Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Poškození sedadla v autobuse; Motorkář se zákazem řízení; Odsouzená nenastoupila do výkonu trestu 

Poškození sedadla v autobuse
Chlumečtí policisté evidují případ poškození sedadla v autobuse. Mladistvý muž při jízdě autobusem poškodil opěrku jednoho ze sedadel tím, že vytrhnul pás tkaniny. Věc byla původně vedena jako přestupek, ale vzhledem k tomu, že škoda byla vyčíslena na částku 14 tisíc korun, tak se jedná o trestný čin. Mladík je v tuto chvíli podezřelý z trestného činu Poškození cizí věc.

Motorkář se zákazem řízení
Chlumečtí policisté ve večerních hodinách při dopravní kontrole zastavili 37letého řidiče motocyklu zn. Kawasaki. Policisté při lustraci řidiče v dostupných evidencích zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všem motorových vozidel a to až do října letošního roku. Řidič byl zadržen a převezen na policejní služebnu. V současné době čelí podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Odsouzená nenastoupila do výkonu trestu
Trmická policejní hlídka v odpoledních hodinách vypátrala 30 letou ženu, která prokazatelně převzala výzvu k nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody, ale nástupu se již dva měsíce vyhýbala. Dopustila se tak trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí, za což se jí může pobyt ve vězení případně prodloužit.

Ústí nad Labem 3. května 2022
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem