Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Obviněn z krádeže telefonu; Vloupání do vozidla; Za volantem neměl co dělat 

Obviněn z krádeže telefonu
Ústečtí policisté obvinili 38letého muže z trestného činu Krádeže. Obviněný v zadní pasáži vlakového nádraží využil nestřeženého okamžiku a dívce sedící na lavičce ve chvíli, kdy k ní zezadu přistoupil, odcizil mobilní telefon. Dívka si ani nevšimla, že o mobil přišla, neboť jej měla položený na lavičce vedle sebe. Policisté díky místní a osobní znalosti po vyhodnocení kamerových záznamů pachatele poznali a v tuto chvíli již čelí obvinění, za které mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Vloupání do vozidla
Trmičtí policisté šetří případ vloupání do osobního vozidla Ford Fusion, které bylo zaparkované na Školním náměstí. Pachatel se do vozidla vloupal v ranních hodinách krátce po osmé hodině. Z vozidla odcizil dvě sbíjecí kladiva zn. Hilti. Majiteli byla způsobena škoda kolem 24 tisíc korun.

Za volantem neměl co dělat
Střekovští policisté v sobotu v odpoledních hodinách v ulici Sebuzínská při dopravní kontrole zastavili 27letého řidiče vozidla Renault Clio. Policisté řidiče vyzvali k předložení všech potřebných dokladů, což neučinil. Následně z dostupných evidencí zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do února roku 2023. Tím, že řidič za volant vozidla usedl, dopustil se trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Ústí nad Labem 20. prosince 2021
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem