Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - I za vyhlášeného nouzové stavu policisté řeší řadu porušení zákona. 

Vloupání do vozidla a garáže
Policejní komisař sdělil obvinění 18letému mladíkovi z trestného činu Krádeže. Obviněný společně s dalšími dvěma spolupachateli se v ulici U Jeslí vloupal do osobního vozidla Škoda Felicie, kde z přihrádky od spolujezdce odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a zlatým řetízkem. Svým jednáním způsobili škodu kolem 40 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se uvedeného skutku dopustili v době vyhlášeného nouzového stavu, tak jim hrozí trest vyšší a to až do výše 8 let.

Vloupání do areálu firmy
Policejní komisař sdělil obvinění 36letému muži z trestného činu Krádeže. Obviněný v průběhu noci 18.3. vnikl do areálu firmy v centru města, který prohledal a ze zaparkovaného stroje odcizil autobaterii, pět metrů kabelu s ovládacím panelem od zatloukavacího kladiva a kabel od kompresoru. Títmo jednaním majiteli způsobil škodu kolem 87 tisíc korun. V minulosti byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost již odsouzen. Vzhledem k tomu, že se uvedeného skutku dopustili v době vyhlášeného nouzového stavu, tak jim hrozí trest vyšší a to až do výše 8 let.

Usedl za volant i přes zákaz
Policisté z oddělení hlídkové služby v ulici Střížovická kontrolovali 30letého řidiče vozidla Fiat Punto. Při následně lustraci v dostupných evidencí zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Řidič byl zadržen a ještě téhož dne mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policisté vykazovali 40letého násilníka z bytu
Policisté ve večerních hodinách vyjížděli do Neštěmic k nahlášenému hluku z jednoho z bytů v panelovém domě. Když hlídka dorazila na místo, tak musela velice rychle vyhodnotit nastalou situaci a rozdělit dvojici. Na základě zjistěných informací, kdy 40 muž po příchodu domů napadl bez jakéhokoliv podnětu svou družku, kdy jí vulgárně nadával a fyzicky napadnul. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o první incident, tak policisté násilníka vykázali ze společného obydlí. Žena musela být následně ošetřena  v nemocnici. Policisté jí rovněž předali kontakty na organizace, kde jí pomohou nastalou situaci řešit.
Násilník je v současné době podezřelý z trestného činu Ublížení na zdraví, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Ústí nad Labem 27.3.2020
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem