Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Řidiči usedli za volant i přes zákaz, opilec za volantem a vykázaný agresor. 

Ústečtí policisté v pátek kontrolovali dva řidiče (26, 65) motorových vozidel Renault Clio a Kia Ceed. Při těchto kontrolách byli řidiči vyzvání k předložení potřebných dokladů. Policisté následně v dostupných evidencích zjistili, že mají oba řidiči vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Mladší z nich do února příštího roku a staršímu z nich byl zákaz vysloven již v srpnu roku 2018 na dobu 30 měsíců. Tím, že usedli za volant i přes tento zákaz, tak jsou podezřelí z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Opilý řidič usedl za volant
Všebořičtí policisté v pátek krátce před půlnocí kontrolovali 21letého řidiče vozidla Škoda Fabie. Po předložení všech potřebných dokladů řidiče vyzvali k dechové zkoušce na alkohol a následně k testu na drogy. Řidič se oběma testům podrobil. Při dechové zkoušce nadýchal 1,08 promile. Test na drogy byl rovněž pozitivní. Policisté řidiče zadrželi a převezli ho k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. V současné době je tento mladý řidič podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté vykázali agresora z bytu
V sobotu v dopoledních hodinách vyjížděla policejní hlídka do ulice Rabasova k případu nahlášeného fyzického napadení ženy jejím druhem. Policisté na místě po vyhodnocení všech okolností, kdy 27letý muž ve spánku napadl svou o tři roky mladší přítelkyni, přistoupili k vykázání tohoto muže ze společného obydlí na dobu 10 dnů.

Ústí nad Labem 24. února 2020
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem