Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Policisté na Ústecku řeší převážně majetkovou trestnou činnost. 

Krádež dřevěných figur z betlému
Chlumečtí policisté pátrají po pachateli, který v průběhu noci ze 4. na 5.12. v parku pod kostelem Sv.Havla v Chlumci odcizil čtyři cca 1 metr vysoké dřevěné figury z vánočního betlému. Jednalo se o postavy Ježíška, Marie, Josefa a andělíčka. Škoda v současné době byla předběžně vyčíslena na 35 tisíc korun.


S krádežemi rostla chuť
Trmičtí policisté zahájili trestní stíhání 44letého muže pro trestný čin Krádeže. Obviněný v průběhu pěti dnů, pěti případech odcizil zboží na prodejně velkoobchodu v Trmicích. Každý den přišel do prodejny, kde udělal drobný nákup a současně i nákup pod svůj oděv. Ve většině případů pod svůj oděv nakupoval značkové nože a alkohol. V posledním případě byl ovšem s odcizeným zbožím za pokladnami zadržen. Škoda, kterou způsobil se pohybuje kolem 22 tisíc korun.
Obdobných krádeží se dopouštěla 28letá žena v prodejně s drogerií  a s oblečením. Pod svůj oděv si v desítce případů ukryla různé parfémy a oblečení. Do prodejen se vrátila i několikrát. V minulosti byla za stejnou majetkovou trestnou činnost již odsouzena.

Vzhledem k tomu, že pachatel čin spáchal v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 8 let.

Ústí nad Labem 7. prosince 2020
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem