Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Zloděj hromosvodů, Krádeže v obchodech a opilec za volantem. 

Kradl hromosvody
Policejní komisař sdělil obvinění 31letému muži z trestného činu Krádeže. Obviněný v průběhu 14 dnů ve třech případech vnikl na střechu velkoobchodu, ze které následně strhal cca 180 metrů zemnícího měděného drátu. V posledním případě byl na místě zadržen a předán do rukou policejní hlídky. Svým jednáním způsobil škodu kolem 29 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se uvedeného jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 8 let.

Kradl jako straka
Policejní komisař sdělil obvinění 28letému muži z trestného činu Krádeže. Obviněný v průběhu měsíce se dopouštěl krádeží v obchodech, až klec nakonec spadla. V současné době je obviněn z 11 krádeží v obchodech s potravinami a drogerií, kdy svým jednáním způsobil škodu kolem 23 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se uvedeného jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 8 let.

Opilý řidič způsobil nehodu
Ústečtí dopravní policisté šetří nehodu, ke které došlo v neděli kolem půl druhé hodiny v noci v ulici Kojetická. Třiadvacetiletý řidič vozidla Seat Leon pravděpodobně vlivem nepřizpůsobení rychlosti na zasněžené komunikaci dostal smyk a s vozidlem narazil do domu. Policisté na místě u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,93 promile. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a byl eskortován na policejní služebnu. V současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ústí nad Labem 11. ledna 2021
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem