Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Opilci za volantem; Zloděj se pokusil odcizit naftu 

Opilci za volantem
Neštěmičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení šetří případ opilého řidiče za volantem. Kolem půl druhé ráno policejní hlídka na hlavní komunikaci I/62 zastavila 36letého řidiče vozidla Audi. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem 2,12 promile. Zároveň se řidič podrobil testu na drogy, který byl rovněž pozitivní na marihuanu. Řidiči byla zakázána další jízda, byl zadržen a převezen na policejní oddělení. V tuto chvíli již čelí podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Dalšího opilce zastavila policejní hlídka v neděli krátce před devátou hodinou večer v Trmicích v ulici V Polích. Devětatřicetiletý řidič při dechové zkoušce nadýchal 2,8 promile. Následně byl zadržen a převezen na policejní služebnu. Je rovněž podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.
Rekordmanem je ovšem sobotní 41letý řidič, který v půl sedmé večer nadýchal 3,61 promile. Policejní hlídka jej zastavila v ulici Všebořická pří řízení vozidla Dacia Dokker.

Zloděj se pokusil odcizit naftu
Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který se v průběhu noci z 14.-15.1. v obci Chuderov pokusil odcizit ze tří nádrží vozidel motorovou naftu. Naftu se mu odcizit nepodařilo, ale víčko, přívodní hadičku a kryt nádrže poškodil. Škoda se pohybuje kolem 4 tisíc korun.

Ústí nad Labem 17. ledna 2022
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem