Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Na zahrádce si pěstoval konopí; Kradl potraviny; Řídili opilí. 

Ve skleníku měl konopí

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 48letý muž, který si ve skleníku pěstoval konopí. V několika případech si na zahrádce v katastru obce Hrob vypěstoval pár rostlin konopí, které pak usušil a kouřil. Pokud jej soudce uzná vinným, může uložit trest v rozmezí od jednoho do pěti let, nebo peněžitý trest.

 

Kradl potraviny

     Až tři roky ve vězení by mohl strávit v minulosti dvanáctkrát odsouzený recidivista, který kradl v obchodech. V polovině listopadu v teplickém supermarketu odcizil čokolády v hodnotě téměř patnáct set korun, které se pokusil pronést bez zaplacení. Minulý týden přelezl plot u dalšího supermarketu a pokusil se ukrást uskladněné banány a rohlíky, přistihli ho ale strážníci městské policie. Muž už si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, na soud bude čekat na svobodě.

 

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 33letý muž, kterého v noci z pátku na sobotu kontrolovali policisté z Trnovan. Sedl si za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol, při dechové zkoušce mu naměřili 2,3 promile alkoholu v dechu, což ho může stát až rok svobody.

     Během stejné noci policisté kontrolovali i další auto, jehož 59letý řidič vykazoval známky podnapilosti. To potvrdil i výsledek dechové zkoušky, muž „nafoukal“ 1,7 promile alkoholu.

     Také v noci ze soboty na neděli policisté přistihli za volantem osobu pod vlivem alkoholu. Prosetičtí policisté zastavili auto, jehož 41letá řidička měla v dechu 1,5 promile alkoholu. I těmto nezodpovědným lidem hrozí za řízení pod vlivem alkoholu až roční vězení.

 

 

5. 12. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem