Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Recidivista zase kradl; Vězení ho nenapravilo; Vykradená parfumerie... 

Recidivista zase kradl

     Ani patnáct předchozích odsouzení nezabránilo 40letému recidivistovi ve spáchání další krádeže. Začátkem října využil v bílinské herně chvilkové nepřítomnosti obsluhy a v prostoru baru odcizil téměř deset tisíc korun.

     Policisté během prošetřování okolností krádeže ustanovili totožnost podezřelého, který se u výslechu ke svému jednání přiznal, v případě odsouzení by ho mohl soudce poslat až na tři roky do vězení.

Vězení ho nenapravilo

     Policisté dopadli muže, který je podezřelý, že se v polovině října v Krupce vloupal do bytu. Dvaačtyřicetiletý v minulosti 17krát odsouzený recidivista měl vniknout pootevřeným oknem ve výšce dva metry nad zemí do bytu v panelovém domě, odkud ukradl televizor a klíče. Poškozená vyčíslila škodu na osm tisíc korun, muž byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu v případě uznání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Vykradená parfumerie

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci je podezřelý neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do prodejny parfumerie. Po násilném překonání okna vnikl do provozovny, odkud si odnesl kosmetiku za více jak 76 tisíc korun. Po odcizeném zboží i zloději, kterému hrozí až dvouleté vězení, nyní policisté pátrají.

Řídili pod vlivem alkoholu

     Policisté v neděli řešili hned dva případy porušení zákona spočívajícího v řízení vozidla pod vlivem alkoholu. Prvního podezřelého, kterému je 33 let, zastavila policejní hlídka dvě hodiny po půlnoci v Krupce, v dechu mu naměřili přes 2,3 promile alkoholu.

     Další muž řídil pod vlivem alkoholu po poledni, v Jeníkově v pravotočivé zatáčce vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde narazil do zdi domu. Čtyřiatřicetiletý muž musel být po nehodě ošetřen, v dechu měl přes 2,2 promile alkoholu. Oba muži podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jsou vyšetřováni na svobodě.

22. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem