Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Skončili ve vazbě; Přepravky vzal recidivista a další zprávy. 

Skončili ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 44letý muž a jeho o 11 let mladší známá. Jsou totiž podezřelí, že se v uplynulých třech týdnech dopustili nejméně čtyř krádeží v obchodech. Brali vše, co se dalo zpeněžit, od pánské zimní bundy přes elektrické zubní kartáčky až po parfémy, nebo břity do holicích strojků. V minulosti devětkrát odsouzená žena a osmnáctkrát odsouzený muž způsobili krádežemi škodu přes 14 tisíc korun, oběma hrozí až tříleté tresty odnětí svobody.

Přepravky vzal recidivista

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat v minulosti čtyřikrát odsouzený muž, který v Krupce ukradl přepravky s prázdnými pivními lahvemi. Ze dvora u večerky postupně odnesl tři přepravky, aby je mohl zpeněžit v obchodě. Přestože 32letý muž způsobil škodu jen necelých 500 korun, s ohledem na jeho trestní minulost byl skutek kvalifikován jako přečin, za který by mohl jít až na tři roky do vězení.

Vloupání do sklepa objasněno

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí muži, který vykradl sklep v Krupce. Je podezřelý, že v prosinci loňského roku odcizil ze sklepní kóje křovinořez, vrtačku, kotoučovou pilu a další věci, celková škoda přesáhla částku pět tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení v Krupce případ objasnili a včera muži sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Povedený zaměstnanec

     Povedeného zaměstnance měli v jedné z teplických heren. Pětadvacetiletý muž v nestřeženém okamžiku odcizil za barem herny finanční hotovost pět tisíc korun, měl ale smůlu, protože ho přitom zachytily bezpečnostní kamery. Pro policisty tak nebylo příliš složité krádež podezřelému prokázat, a protože už se v minulosti jednou dostal do křížku se zákonem, hrozí mu v případě uznání viny u soudu až tříletý pobyt za mřížemi.

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Novosedlicích vloupal do zahradní chatky. Po překonání plotu vnikl na pozemek a následně se vloupal do chatky, ze které odcizil televizor, indukční vařič a rychlovarnou konvici. Celková škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na osm tisíc korun, desetitisícovou škodu způsobil zloděj poškozením plotu a chatky. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříleté vězení.

14. ledna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem