Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Viníci nehod před jízdou požili alkohol; Drahé zdřímnutí... 

Viníci nehod před jízdou požili alkohol

     Dopravní policisté včera sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ženě, která v září bourala u Bystřan. Sedmačtyřicetiletá řidička vyjela mimo vozovku, kde narazila do betonového propustku a s vozidlem se otočila na střechu. Měla štěstí, protože při dopravní nehodě neutrpěla žádné zranění, policisté jí naměřili přes 2,2 promile alkoholu v dechu. Pokud bude žena uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

     Stejný trest hrozí i 45letému muži, který ve středu havaroval u Křemýže. Při projíždění zatáčky nezvládl řízení traktoru a vyjel mimo komunikaci, kde se ve srázu převrátil přes střechu. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, hmotná škoda na traktoru je asi sto tisíc korun. Policisté muži naměřili přes 2,6 promile alkoholu v dechu, navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, a aby toho nebylo málo, muž nevlastní řidičský průkaz a traktor užil k jízdě bez svolení majitele. Policisté mu sdělili podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci, na soud bude čekat na svobodě.

Drahé zdřímnutí

     O batoh přišel muž, který si ustlal na lavičce v Teplicích. Jeho spánku měl využít neznámý lapka, který mu odcizil batoh, ve kterém měl tablet, sluchátka a další věci, celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na více jak 14 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli pátrají.

Zmizela lžíce od bagru

     Škodu ve výši 22 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v Dubí odcizil volně položenou lžíci od bagru, navíc odcizil i několik lopat a krumpáč. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Krádež v obchodě

     Pivo a dobíjecí kupony odcizil včera po poledni v teplické prodejně 35letý muž, který si věci v hodnotě přes tři sta korun schoval do kapes. Se zbožím pak prošel pokladní zónou, aniž za něj zaplatil, byl ale zadržen a na služebně si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže. V uplynulých třech letech byl totiž odsouzen za majetkovou trestnou činnost, proto bylo jeho jednání kvalifikováno jako trestný čin, za který může jít v krajním případě až na tři roky za mříže.

2. října 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem