Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Muž ukradl roušky; Odcizená kabelka; Vloupání do auta. 

Muž ukradl roušky

     Balení jednorázových roušek v hodnotě 199 korun odcizil v teplickém supermarketu 26letý muž. V minulosti čtyřikrát odsouzený lapka se u výslechu hájil tím, že chtěl jít darovat plazmu, a protože neměl peníze na roušku, musel si ji ukrást, aby mohl vejít do zdravotnického zařízení. Pokud případ skončí u soudu, záleží na uvážení soudce, zda rozhodne o jeho vině, vzhledem k trestní minulosti podezřelého zákon umožňuje uložit až tříletý trest odnětí svobody.

Odcizená kabelka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v teplické provozovně fast foodu okradl zákaznici. Z lavice jí odcizil kabelku s peněženkou, finanční hotovostí, doklady, platební kartou, mobilem a dalšími věcmi. Oznamovatelka vyčíslila škodu na více jak sedm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Vloupání do auta

     Policisté prověřují vloupání do vozidla, ke kterému došlo včera v noci na bílinském sídlišti. Neznámý pachatel rozbil okno zaparkovaného auta, ze kterého odcizil kameru v hodnotě 1 500 korun, oprava rozbitého skla bude stát poškozeného asi deset tisíc korun. Za přečiny krádeže a poškození cizí věci hrozí zloději v případě dopadení až dvouleté vězení.

20. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem