Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Lounska

LOUNSKO – Krádež alkoholu; Vloupání objasněno. 

Krádež alkoholu

Počátkem měsíce policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 58letému muži z Loun. Ten měl v lounské prodejně odcizit láhev tvrdého alkoholu. K jeho smůle byl pracovníkem ostrahy prodejny zastižen a následně předán do rukou policistů. Ti ho na místě zadrželi. Popsanou krádeží způsobil škodu v hodnotě 250 korun. Policisté při ztotožnění osoby zjistili, že tento prohřešek není jeho první. V minulosti byl už odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Lounech pro obdobný trestný čin. Nenapravitelnému muži tedy sdělili podezření z přečinu krádeže. Vzhledem k tomu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Vloupání objasněno

Ve druhé polovině května policisté na Žatecku přijali oznámení z podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. Neznámý pachatel se měl dostat do lovecké chaty u malé obce v okrese Louny. Za pomoci násilí měl vniknout do objektu, kde údajně odcizil křovinořez, sekeru a přes 20 kusů různého paroží. Svým počínáním způsobil škodu přesahující 18 tisíc korun.

Policisté po osobě intenzivně pátrali až do dnešních dnů, kdy zjistili, že se měl tohoto činu dopustit 34letý muž ze Žatce. Dotyčný si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

9. června 2022
prap. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem