Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Lounska

LOUNSKO – Řídil a mařil; Na cestu se opakovaně posilnila. 

Řídil a mařil

V hledáčku policistů skončil 52letý cizinec. Muž řídil osobní motorové vozidlo v obci Podbořany, ačkoli měl na základě rozhodnutí Okresního soudu v Lounech vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté z Obvodního oddělení PČR Podbořany nenapravitelnému muži sdělili podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trest, který mu hrozí, může dosáhnout až dvouleté hranice.

Na cestu se opakovaně posilnila

V minulých dnech policisté sdělili obvinění ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 42leté ženě ze Žatecka.

Žena koncem ledna řídila osobní motorové vozidlo zn. Škoda Octavia v obci Staňkovice, když byla zastavena a kontrolována hlídkou policie. Policisté s ní provedli orientační test, na jehož základě bylo zjištěno, že je pod vlivem omamných a psychotropních látek, proto byla ženě zakázána další jízda. Řidička se poté po výzvě policistů podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Následným toxikologickým rozborem se potvrdila přítomnost pervitinu v krvi.

Žena se očividně neponaučila, neboť byla koncem února opět zastavena hlídkou policie. Opět řídila stejné osobní motorové vozidlo a policisté ji opět podrobili orientačnímu testu. Jeho výsledek znovu signalizoval přítomnost omamných a psychotropních látek. Toxikologický rozbor odebrané krve zase prokázal přítomnost pervitinu v krvi.

Za svou opakovanou nerozvážnost by si obviněná mohla u soudu vyslechnout v případě odsouzení verdikt v podobě odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

12. dubna 2022
prap. Mgr. Kamil Marek
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem