Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Lounska

LOUNSKO – Nebylo to poprvé; Krádež nafty. 

Nebylo to poprvé

V hledáčku policistů skončil 29letý muž z Loun. Ten v lounské prodejně odcizil lahve alkoholu Tullamore Dew a Malibu a dal se na útěk. Pracovník ostrahy prodejny ho nedostihl a na místo byli tedy přivoláni policisté. Díky jejich osobní znalosti a popisu, který muži zákona dostali od pracovníků prodejny, byl podezřelý dopaden krátce po krádeži. Ke svému činu se hlídce doznal s odůvodněním špatné životní situace. Popsanou krádeží způsobil prodejně škodu přesahující 800 korun. Policisté při ztotožnění osoby zjistili, že tento prohřešek není první. V minulosti byl už odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Mostě pro obdobný trestný čin. Nenapravitelnému muži policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže. Vzhledem k tomu mu nyní hrozí odnětí svobody až na tři léta.

Krádeže nafty

Zdražování paliva se zřejmě někteří lidé rozhodli řešit po svém. V minulých dnech policisté v okrese Louny evidují dva případy, kdy se pachatel za pomoci násilí dostal do nádrže vozidla a odcizil z ní naftu.
V prvním případě se jednalo o buldozer zn. CAT, který byl odstavený v oblasti Louny – východ. Z toho kdosi odčerpal naftu o objemu bezmála 135 litrů. Popsanou krádeží způsobil právnické osobě škodu přesahující 12 tisíc korun.
Ve druhém případě někdo opět odcizil naftu, tentokrát ze zaparkovaného osobního vozidla v obci Panenský Týnec. Neznámý pachatel si tak měl přijít na 45 litrů motorové nafty. Tímto jednáním způsobil majiteli škodu přesahující 8 tisíc korun.
Policisté v uvedených věcech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. Po pachateli či pachatelích a odcizených věcech pátrají. Za popsané jednání hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na dvě léta.

11. března 2022
prap. Mgr. Kamil Marek
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem