Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Litoměřicka

LITOMĚŘICKO - Kolo kohosi navnadilo; Mobil nepoctivci neposlouží; V hledáčku vandala ohradník. 

Litoměřičtí policisté přijali oznámení o krádeži kola, které bylo volně odstavené u domu v rekonstrukci. Ke krádeži mělo dojít během víkendu pravděpodobně v nočních hodinách. Neznámého lapku zřejmě zlákal pohled na nezajištěné volně odstavené jízdní kolo u domu. Vnikl na pozemek, zmocnil se bicyklu, odcizil ještě zde odloženou pánskou obuv a vypil část zde nalezeného nápoje. Majiteli domu způsobil škodu odhadovanou na pět tisíc korun. Policisté po pachateli pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. V případě dopadení a soudem uznané viny mu hrozí až dvouleté vězení.

Mobil nepoctivci neposlouží…

Dosud neznámý nálezce v sobotu 5. března zatajil nález mobilního telefonu, který poškozenému pravděpodobně vypadl z neuzavřené kapsy při jízdě autobusem městské hromadné dopravy v Litoměřicích. V případě, že si mobil bude chtít přivlastnit a používat jej pro svou potřebu, měl by vědět, že přístroj bude zablokován. Pokud bude nepoctivec vypátrán, hrozí mu sankce od správního orgánu. Litoměřičtí policisté případ dále prověřují a po mobilním telefonu a "novém majiteli" pátrají.

Někteří občané se mylně domnívají, že nalezenou věc si mohou beztrestně ponechat. Tímto jednáním se mohou dostat do křížku se zákonem. Mohou se dopustit trestného činu (přestupku) a to i v případě, že s nálezem nijak nedisponují, ale odmítají jej vydat oprávněné osobě.
Podstatné je rovněž vědět, že nálezce se v případě, že věc oznámí a chce vrátit, nemá čeho obávat. Pokud u něj přesto obavy z jakéhokoli důvodu panují,  nemusí chodit rovnou na policii nebo jiné úřady. Má možnost nalezenou věc vrátit i anonymně. Může totiž využít  schránek důvěry. Ty jsou v každém městě či obci.  

V hledáčku vandala ohradník

Radovesické policisty zaměstnává neznámý vandal, který se zaměřil na elektrické ohradníky pro hospodářská zvířata na pastvinách pod vrchem Hazmburk. V Nedávné době došlo k opětovnému přerušení lanka, které zajišťuje pasoucí se dobytek. Naštěstí nedošlo ke škodám na zvířectvu a způsobená škoda je předmětem dalšího šetření. Prostor pastvin bude monitorován. Výše uvedené jednání může být posuzováno jako trestný čin poškozování cizí věci.

9. 3. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem