Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Litoměřicka

LITOMĚŘICE - Krádež vozidla; Vloupání do skladu; Řidič pod vlivem drog způsobil vážnou nehodu 

Krádež vozidla
Roudničtí policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Citroen Jumper, bílé barvy, rz: 5Ay 02-90. Vozidlo podle zaparkováno před areálem garáží v ulici Hornická v Roudnici nad Labem. Majiteli byla způsobena škoda kolem 250 tisíc korun.

Vloupání do skladu
Lovosičtí policisté šetří případ vloupání do skladu v ulici Svatopluka Čecha. Dosud neznámý pachatel vnikl do zdejšího areálu, kde z objektu autodíly odcizil lodní motor, dvě motorové pily, šest hliníkových disků a rozpínací sadu v kufru. Způsobená škoda se pohybuje kolem 42 tisíc korun.

Řidič pod vlivem drog způsobil vážnou nehodu
V pátek krátce před desátou hodinou dopoledne došlo u obce Eváň na Litoměřicku k vážné dopravní nehodě mezi nákladní soupravou tvořenou tahačem a autobusu. Třicetiletý řidič tahače pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a při projíždění zatáčkou zadní část návěsu přejela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím autobusem. Při dopravní nehodě došlo k vážnému zranění řidiče autobus, který byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice. Policisté u obou řidičů provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Ovšem řidič tahače nejenom, že nepředložil řidičský průkaz, ale i při komunikaci jevil známky, že je pod vlivem návykových látek. Tuto domněnku potvrdil provedený test na drogy, který byl pozitivní na pervitin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve odmítl. V současné době je tento řidič podezřelý z trestného činu Těžkého ublížení z nedbalosti.

Litoměřice 8. listopadu 2021
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem