Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Poctivá nálezkyně; Vloupal se do odstavené nákladní lodě 

Poctivá nálezkyně
  Děčínští policisté v sobotu dopoledne přijali oznámení od starší ženy. Ta po nákupu v jednom z místních hypermarketů zjistila, že jí chybí kabelka, ve které měla mobilní telefon, klíče, osobní doklady, doklady od vozidla, ale například i zdravotní pomůcku v hodnotě 14 tisíc korun. Okamžitě prohledala všechna místa, kde mohla kabelku odložit či ztratit, avšak bezvýsledně. Ještě týž den oznamovatelce přišla potěšující zpráva prostřednictvím sociální sítě, že kabelku i se všemi  věcmi našla jiná starší žena (72). Ta se zachovala přesně tak, jak jí nejen zákon, ale zejména její poctivost zavelela. Za pomoci své sousedky našla cestu, jak majitelku zkontaktovat. Ztracená kabelka se tak se vším, co bylo uvnitř, vrátila ke své majitelce. Je tedy potěšující a chvályhodné, že se takto nálezkyně zachovala.


      V případě, že by tak nálezkyně neučinila a nález si nezákonně ponechala, dopustila by se trestného činu zatajení věci. Policisté by po ní pátrali a v případě dopadení a následného uznání viny před soudem, by jí hrozil trest odnětí svobody až na jeden rok.  

Vloupal se do odstavené nákladní lodě
    
Děčínští policisté prověřují  případ vloupání do nákladní lodě odstavené v Děčíně 5 v Zimním přístavu, kam se po rozbití okénka kajuty vloupal dosud neznámý pachatel, pravděpodobně v období minulého víkendu. Vyčíslená škoda se pohybuje kolem 12 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním a poškození cizí věci.

Děčín 15. března 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

 

vytisknout  e-mailem