Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Řídil pod vlivem alkoholu, nadýchal přes 2,5 promile; Nález ručního granátu v Kytlicích... 

Řídil pod vlivem alkoholu, nadýchal přes 2,5 promile
     
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 33letý muž, kterého v Děčíně zastavili ve středu 27. července, v půl třetí odpoledne v ulici Lipová děčínští policisté při řízení motorového vozidla. Řidič vykazoval známky požití alkoholu, na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledky 2,41 a 2,56 promile alkoholu v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda. Následující den si převzal od policistů záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě uznání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Nález ručního granátu v Kytlicích
    
V úterý 26. července 2022 krátce před 20. hodinou jsme přijali na lince 158 oznámení od muže, který nalezl detektorem kovu granát zakopaný na poli v Kytlicích, ve vzdálenosti asi 150 metrů od své rekreační chaty.  Na místo vyjeli českokameničtí policisté, kteří věc vyhodnotili jako skutečný nález munice a místo zajistili. Přivolaný policejní pyrotechnik potvrdil, že se jedná o značně zkorodovaný ruční granát F1, tento granát zajistil a převzal si ho k odborné likvidaci.

Doporučení:
     Při nalezení vojenské munice a jiných předmětů s neznámým obsahem, se těchto nedotýkejte. Okamžitě oznamte nález na telefonní linku 158 nebo osobně na policejní oddělení. Neodbornou manipulací může dojít k výbuchu a zranění osob. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn pouze policejní pyrotechnik.

Děčín 29. července 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem