Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Má toho dost na svědomí; Krádež kola objasněna... 

Má toho dost na svědomí 

     Policisté obvinili z přečinů neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, krádeže a krádeže ve stadiu pokusu 34letého muže, který je podezřelý, že si v Děčíně půjčil od poškozeného mobilní telefon v hodnotě dva tisíce korun, ke kterému mu majitel sdělil i PIN pro jeho otevírání. S mobilem odešel ven z budovy a už se nevrátil, prostřednictvím aplikace online her, která byla v přístroji nainstalována, pak prohrál více jak šestnáct tisíc korun, které do aplikace převedl prostřednictvím bankovního účtu poškozeného, který byl s aplikací provázán.

      Muž je dále podezřelý, že v průběhu července a srpna v šesti prodejnách v Děčíně a jednou v Teplicích odcizil, případně se pokusil ukrást, různé zboží v celkové hodnotě přes šestnáct tisíc korun. Kradl vše od masných výrobků přes alkohol až po elektroniku. Muži, který je stíhán na svobodě, hrozí v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody.

Krádež kola objasněna

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody se bude zodpovídat 24letý muž, který je podezřelý z krádeže jízdního kola. V minulosti dvakrát odsouzený muž o víkendu vnikl v Dolním Podluží na pozemek u rodinného domu a z otevřené garáže odcizil jízdní kolo v hodnotě osmdesát tisíc korun. U výslechu se ke krádeži přiznal, v případě odsouzení mu v krajním případě hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Zmizel zahradní traktůrek

     Škodu ve výši čtyřicet tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který v katastru obce Lipová vnikl do objektu, odkud ukradl zahradní traktůrek. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizeném traktůrku pátrají.

24. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem