Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Chtěl ukrást katalyzátor; Vandal rozbil sklo; Odcizený benzín. 

Chtěl ukrást katalyzátor

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Krásné Lípě vnikl na zahradu obytného domu, kde se ze zaparkovaného vozidla pokusil odcizit katalyzátor. Lapka poškodil část výfukového potrubí a pohodil vedle vozidla, přitom poškrábal karoserii auta. Škoda byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun, policisté případ prověřují jako trestné činy poškození cizí věci a krádeže ve stadiu pokusu, za které hrozí pachateli v případě dopadení s ohledem na vyhlášený nouzový stav až osmileté vězení.

Vandal rozbil sklo

     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý neznámý vandal, který v Děčíně rozbil zadní sklo zaparkovaného auta. Škoda byla vyčíslena na přibližně deset tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení až roční trest odnětí svobody.

Odcizený benzín

     Škodu ve výši osm tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který ve Varnsdorfu udělal díru do nádrže zaparkovaného auta. Z nádrže zmizelo asi 40 litrů benzínu v hodnotě jeden tisíc korun, škoda na poškozené nádrži byla vyčíslena na sedm tisíc. Policisté případ prošetřují jako trestné činy krádeže a poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

14. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem