Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍNSKO - Řídil opilý a se zákazem; Vloupání do chatky... 

Řídil opilý a se zákazem

     Z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 39letý muž, kterého v Rumburku zastavila policejní hlídka. Muž si sedl za volant, i když má rozhodnutím městského úřadu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a to až do srpna příštího roku. Muž navíc vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili 2,3 promile alkoholu v dechu. Za porušení zákazu a řízení pod vlivem alkoholu hrozí muži až dvouletý trest odnětí svobody.

Vloupání do chatky

     Policisté obvinili ze zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody26letého cizince, který je podezřelý, že v katastru obce Malšovice vykradl zahradní chatku. Podle zajištěných důkazů měl v odpoledních hodinách rozbít okno a vniknout do chatky, ve které odcizil sluchátka, kapesní rádio, svítilnu a rukavice. Muži, který se vloupání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí v případě odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

Vykradený dům

     Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který v Děčíně vnikl na oplocený pozemek a následně se vloupal do rodinného domu. Z vily zmizely umělecká díla, hudební nástroje, nářadí a další věci za více jak šedesát tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.

3. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem